Gode råd til vinsmagningen derhjemme

Mar 03, 2023Leandre Luis Muhire
Alkoholfri vin Alcoholfree wine Vin Alkoholfri Undgå tømmermænd Sundere vin||

Den perfekte vinsmagning

pexels-photo-8775071 (1) Du behøver faktisk ikke ret mange ting til at lave en lækker vinsmagning derhjemme. Noget som er vigtigere end de specifikke vine er at have en struktureret plan med et mål, som alle kan følge og nå. Her er en grundlæggende liste over, hvad du skal bruge:
  1. Mindst 2 forskellige vine (se smagstemaer nedenfor)
  2. Snacks (såsom kiks, ost og frugt)
  3. Vandglas, Vinglas (mindst 1 pr. person)
  4. Papir og kuglepen
  5. Et sted hvor folk kan sidde med god belysning

Hvis du lige er begyndt på vinsmagninger, er der to gode trin at følge for at du kan sikre, alle får en god vinsmagning.

Trin 1:

Øv vinsmagningsmetoden, brug cirka 20 minutter på at gennemgå vinsmagningsmetoden sammen. Man starter med at kigge på vinen, for at lægge mærke til farven, efter det så bruger du lugtesansen og prøver at lægge mærke til frugt aromaer, krydderi aromaer og andre aromaer. Så smager man vinen, ved at tage en hel mundfuld, hvor man langsomt kører det rundt i munden, læg mærke til smage, sødme og syrlighed. 

Om du spytter ud eller sluger er op til individet, så konkludere man og renser munden med boblende citronvand. 

Trin 2:

Sammenlign smag, nu hvor du er færdig med det første glas, så fortsæt din smagning ved at tilføje endnu en vin til blandingen. Sørg for at bruge samme smagsmetode med den nye vin. sammenlignende smagninger, er den mest fascinerende og hjælpsomme smagsstil, hvis du ønsker at lære om vin.

 

• Samme vin/anden region: Gode eksempler kunne være en Bordeaux-blanding fra Frankrig og en fra Californien, eller måske en Malbec fra Argentina og en fra Frankrig. Vær kreativ!

• Samme vin/forskellige vinfremstillingsmetode: Den mest klassiske sammenligning med dette tema er en fadlagret Chardonnay på eg vs. en ikke fadlagret Chardonnay. Du vil hurtigt lære, hvordan eg påvirker smagen af vin.

• Forskellige vine/samme stilarter: Vælg en vinstil, og prøv forskellige vintyper inden for denne stil. Det er en fantastisk måde at finde nye favoritter på. 

More articles