Billig Champagne - Prisvenlige alternativer til Champagne

Jan 25, 2023Leandre Luis Muhire
Billig champagne - Alternativer til champagne|Champagne Hvordan laves det Produktion af champagne

Champagne

Vi elsker god champagne og sætter pris på områdets høje kvalitetskrav og valg af druer. Her er én af vores personlige favoritter.

Champagne Brut Cuvee Clara A. Lété er en vellagret, cremet, fyldig og aromatisk Champagne, der giver gedigen kvalitet til pengene. Champagne Brut Cuvee Clara er fremstillet af de tre vigtigske champagnedruer, Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay fra marker omkring byen Damery i Marne-dalen, nær Épernay. Hele 5 års flaskelagring inden frigivelse bidrager med både aromatisk dybde og fine, små bobler.

Desværre er Champagne området relativt lille, og da efterspørgslen er stor, bliver priserne på champagne høje. Vi har fundet et par prisvenlige alternativer, som følger Champagnes produktionsmetode og leverer vin som kan kaldes 'billig champagne' af høj kvalitet.

Crémant de Bourgogne kan fås til under halv pris af Champagne. Prisen på denne er blot 127 kr.

Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut fra Signé Bourgogne er en intens og kompleks crémant lavet på Pinot Noir. Producenten bag denne vin er kendt for deres crémant vines høje kvalitet. Denne velskabte vin er lavet med udgangspunkt i blå druer, deraf betegnelsen blanc de noirs. Da druerne presses lige efter ankomsten til vineriet, antager mosten og vinen ikke farve, men man får ved at anvende blå druer vine med mere fylde og kødfuldhed. Pinot noir-druer fra Bourgogne har givet en tæt crémant i en kvalitet, der konkurrerer med Champagne. Signé Bourgogne er en stilsikker, tør crémant, der med ca. 1 års gærkontakt i flasken har både kompleksitet og fine bobler.

Hvis vi forlader Frankrig, vil jeg anbefale at vende blikket mod Spanien for at finde en vin som kan kaldes 'billig champagne'. Vilarnau Cava Brut Reserva NV er økologisk, tør kvalitets-cava lavet på champagnemetoden. Og til mindre end en tredjedel af prisen.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i Vilarnau Cava Brut Reserva. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vores økologiske cava blev kåret som verdens bedste i 2019. Vinder af ‘bedste Cava’ ved The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019.

Flere artikler