Pinot Noir vin fra Bourgogne - Prisvenlige alternativer

Jan 25, 2023Leandre Luis Muhire
Pinot noir vin - Alternativer til bourgogne|Girlan Patricia

Pinot Noir

En af mine absolutte personlige favoritter. Der er få drikkevarer jeg nyder som et godt glas Pinot Noir vin fra Bourgogne. Så sent som i går nød jeg et glas af denne fantastiske vin

Domaine Cornu Ladoix 1er Cru Le Bois Roussot 2018 er en spændstig, præcis rødvin. Domaine Cornu er en familie-producent, hvor fjerde generation i dag står bag roret. De laver vin fra egne marker, der i alt dækker 20 hektar fordelt på intet mindre end 15 appellationer. Vinen lagres godt et år på 228 liters fade af lokal eg fra Meyrieux og Claude Gillet. Under lagringen optager vinen dels aromaer fra egetræet, men lige så vigtigt opnår vinen en mikroxidation. Dette giver kompleksitet, udvikler vinen og ikke mindst ruster den til livet på flaske. Denne Ladoix 1er cru Le Bois Roussot er en spændstig, præcis rødvin med den helt rette vægtning mellem den saftige, røde bærfrugt og de fad- og lagringsafledte aromaer.

Produktionen har været lille et par år og prisen stiger hvert år på Pinot Noir vin fra Bourgogne. Ønsker du samme kvalitet og den kølige europæiske profil, så prøv i stedet

Girlan Pinot Noir 'Patricia' 2021 Alto Adige DOC er en fantastisk pinot noir/spätburgunder fra Norditalien. Kellerei Girlan er trods det tysk-klingende navn formelt set pære-italiensk. Regionen er berømmet for Italiens bedste hvidvine med en ‘kølig’ profil og syrefriskhed. Vinstokkene vokser op ad bjergsiderne hvilket giver druerne en fremragende soleksponering, masser af mineraler, som druerne suger til sig og ikke mindst kølige nætter, der beholder syren i druerne. 

Girlan pinot noir ‘Patricia’ udviser i duft og smag læskende og cremede aromaer af (jord)bær og kirsebær. Vinen er let og ‘skrøbelig på den rigtige måde’ – altså ikke vinen til inkarnerede Zinfandel-fans, men snarere til de særligt indviede, som er en gruppe, der defineres ved at holde af modpolen til power, selv om vinene er i den højere middelklasse og opefter! 

Tysk Pinot Noir vin

Tyske Ratzenberger Bacharacher Spätburgunder fra 2016 beviser, at tysk pinot noir vin er i fremmarch.

Ratzenbergers spätburgunder er en livsbekræftende sag, der har sart, feminin og burgundisk frugt. Dette er kombineret med en saftig identitet og den snert af rustikke grønne urter, der akkurat er behagligt. Bacharacher Spatburgunder er en kompleks men forbavsende umiddelbar og ærlig pinot noir vin, hvor vinen synes at fordampe i glasset.

Duft og smag byder på røde kirsebær, ribs og tranebær med en anelse geranium i baggrunden. Saftighed og fin intensitet modsvares ikke af fylde: denne vin er en intens letvægter, der måske ikke er for alle, men for den voksende skare af koldklimaentusiaster, er dette fremragende underholdning. 

More articles